‘Küresel Isınma’nın faturası İklim Değişikliği’

Bahçelievler Belediyesi, düzenlediği panelle İklim Değişikliği ve Küresel Isınma’ya dikkat çekti.

BELEDİYE 5.07.2022 00:20:00 0
‘Küresel Isınma’nın faturası İklim Değişikliği’

Bahçelievler Belediyesi, ‘İnsan Değişirse İklim Değişmez’ konulu bir panel tertipledi. Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti. Mete Üge, Kerem Deveci ve Başak Yunatçı Atay’dan oluşan panelistler de İklim Değişikliği ve Küresel Isınma’ya dikkat çekti. Panelistler, dünyanın kritik bir eşiğe gelmesinin sorumlusunun insanlar olduğunu belirtti. Konuşmacılar, Doğaya ve çevreye sahip çıkıldığı sürece bu durumun tersine çevirmenin mümkün olduğunu paylaştı.

Panelde kısa bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, şu görüşlere yer verdi: “Bana göre iklim değişikliğinde en önemli faktör sanayileşmedir. Doğru ve planlı sanayileşme yapmaya ihtiyacımız var. Sanayi atıklarının doğaya, gazlarının da havaya salınırken dikkatli olunması gerekir. Bunları minimum seviyede tutmalıyız. Bu dünya hepimizin. Başka dünya yok. Nimetlerinden beraberce faydalanalım. Gelecek nesillere de daha yeşil bir dünya bırakalım.”

GÖSTERİDEN SONRA ÇEKİLİŞ

Bahçelievler Belediyesi Fahri Danışmanlarından oluşan lise öğrencilerinin kendi yazıp oynadığı tiyatro gösterisi büyük beğeni alırken Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne kültür gezilerinin çekilişleri yapıldı. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.