Malatya yolda kalanların imdadına yetişti

Malatya yolda kalanların imdadına yetişti

GÜNDEM 26.01.2022 23:19:14 0
Malatya yolda kalanların imdadına yetişti

Malatya'da bir yandan kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışması sürerken, diğer yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasta ve mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişiyor.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar sonrasında 112 Acil Servis ekipleri ile birlikte harekete geçerek hastalara ulaşımı sağladı.

Adıyaman'ın Sincik İlçesi Türmüsan Mahallesi'nden gelen ihbar ardından 112 Acil Servis ekibi doğum sancısı başlayan Hafiye Kurtoğlu adlı kadına yetişti. Ekibin yardımıyla evde doğum yapan Kurtoğlu, daha sonra ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Dönüş yolunda ise şiddetli yağış dolayısıyla büyük zorluklar yaşayan ekibe, Büyükşehir Belediyesi'nin diğer ekipleri yetişerek anne ve çocuğu sağlıklı bir şekilde hastaneye yetişmesini sağladı.

Öte yandan Doğanşehir ilçesine bağlı Begre Mahallesi'nden gelen bir ihbarı da değerlendiren ekipler, 67 yaşındaki Güley Begre’yi 112 Acil Sağlık ekipleriyle birlikte olay yerinden alarak hastaneye yetiştirdi.