Metin Türk, güven tazeledi

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı 2.Olağan Kongresi gerçekleşti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede, 1.5 yıl önce atamayla göreve gelen Metin Türk, başkanlığını resmen ilan etti

POLİTİKA 15.09.2021 12:42:00 0
Metin Türk, güven tazeledi

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı, 2. Olağan Kongresi yapıldı. Nurettin Topçu Kültür Merkezi’ndeki coşkulu kongreye partililer büyük ilgi gösterdi. 1.5 yıl önce atamayla göreve gelen Metin Türk, resmi olarak İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları; Mehmet Altunöz, Doğan Bekin,  İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İYİ Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Oğuz Albay, Vatan Partisi İlçe Başkanı Mehmet Ümit Şuvak, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Turan Ağ, HÜDA PAR Bahçelievler İlçe Başkanı Halis Adıgüzel, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan, Bahçelievler Spor Kulübü Başkanı Levent Dilaver, Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Süleyman Çiçek, Çobançeşme Mahalle Muhtarı İrfan Günler, Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Özhan, Şirinevler Mahalle Muhtarı İbrahim Güzel, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri ve Delegeler katıldı.

GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK İBRA EDİLDİ

Divan Başkanlığı seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Divan Başkanlığı’na Mahmut Gül, Kâtip Üyeliklere Mesut Çengel, Ahmet Hulusi Kadıoğlu ve Bilal Bilen seçildi. Faaliyet Raporu’nu İcra Sosyal İşler Birim Başkanı Ayhan Yıldız, Mali İşler Raporu’nu Yakup Polat okudu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ BAHÇELİEVLER’DEN BAŞLAYACAK’

Partililere hitaben bir konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, delegelere teşekkür ederek, “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi ile Türkiye siyasi tarihinde ‘İkinci Erbakan Dönemi’ ve aynı zamanda Milli Görüş’ün ‘İkinci 40 Yıl Hareketi’ başlamıştır. Erbakan’sız Milli Görüş olmaz diyerek bizler de sizler gibi heyecanla koşarak ‘Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi’ne üyeliğimizi yaptırdık. Teşkilatımızın çeşitli kademlerinde görevler aldık. Yaklaşık 1,5 yıldır da ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. İçinde bulunduğumuz Pandemi dönemine rağmen hep birlikte çalışarak teşkilat çalışmalarımızı aksatmadan yürüttük. Üye sayılarımız üçe katladık. Bahçelievler halkıyla bütünleşerek halkımızın sevgisine mazhar olduk. Bu çalışmalarda emeği geçen dava arkadaşlarımıza, Kadın Kollarımıza ve Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum. Daha çok ve daha azimle çalışıp, daha fedakâr olacağız, gecemizi gündüzümüze katıp inşallah Bahçelievler’i tekrar Milli Görüş belediyeciliğine kavuşturacağız” dedi.

‘VARLIĞIMIZIN SEBEBİ MİLLİ GÖRÜŞ TEŞKİLATIDIR’

Kongrede gündeme dair konuşmalar yapıldı. Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, şunları söyledi: “Partimizin, Bahçelievler’de kuruluş süreci zorlu geçmiştir. Partinin tabelasının asılması,teşkilatın kurulması emek isteyen bir süreçti. Fatih Eroğlu Başkanımız ekibiyle beraber tüm bu zorlukların üstesinden geldi. Fatih Başkanım, bayrağı Metin Başkanıma devretti. Metin Başkan da bu süreçten sonra önemli hizmetlerde bulundu. Teşkilat mensubu kardeşlerimizin özverileriyle önemli hizmetler gerçekleştirdik. Diğer siyasi partiler gibi medyadan destek almıyoruz. Yüksek meblağlarda yardımlar almıyoruz. Varlığımızın sebebi teşkilatımız. Teşkilatımız var olacak. Partimizi vatandaşımıza anlatacak. Pandemi bizi de çok etkiledi. Milletimizle iletişimde sıkıntılar yaşadık. Pandemide dahi tüm teşkilatlarımız büyük gayret sarf ettiler. İstanbul’da 50 bini aşan üye sayısını yakalamış olduk. Bahçelievler’de ise 2 bin üyemiz var. İnşallah ilk seçime kadar 400 bini aşan üye sayısını aşmak istiyoruz. Yeniden Refah Partisi’ni yerel ve genel seçimlere taşıyacak teşkilata sahibiz.”

‘2024’TE TEKRAR KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’

“Bizim inançlı ve genç bir kadromuz var. Kadınlarıyla, gençleriyle ve mahalle teşkilatlarıyla gayretli bir teşkilatımız var Elhamdülillah. Partimizde yer alan kardeşlerimiz de inanıyor ki bu bir davadır. Dava hareketlerinde yer alan insanlar elbette zorluklarla karşılaşacaktır. Bahçelievler, Milli Görüş’e aç. 1992 ara seçimlerinde Milli Görüş belediyeciliğiyle tanıştı. Bahçelievler’in Kentsel Dönüşüm Projesi halledilmiş değil. Çocukların oyun oynayacağı bir park yok. Belediyecilik çöp toplamak, sokakları temizlemek değil. O yüzden diyoruz ki 1992 yılında Muzaffer Doğan Hocamızın başlatmış olduğu Bahçelievler’deki belediyeciliğini 2024’te tekrar almak istiyoruz.” diye konuştu.

MUZAFFER DOĞAN’DAN ‘SAKARYA’ ŞİİRİ

Bu arada 1992 yılında yapılan ara Yerel Seçimlerinde Bahçelievler Belediye Başkanı seçilen Muzaffer Doğan da kongrede yer aldı. Kürsüye çıkarak, ‘Sakarya’ Şiirini okuyan Doğan, iktidar partisine yüklenerek, ‘Adaletsiz Kalkınma Partisi haline geldi’ diye eleştirisinde bulundu. Doğan, 1992 ruhunu 2024’te Bahçelievler’e ve tüm Türkiye’ye geri getirmek için Yeniden Refah Partisi’ne ihtiyaç olduğunu söyledi. Bunu da Milli Görüş Teşkilatı’nın başaracağından en ufak bir şüphesi olmadığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASİL):

Metin Türk (Başkan)

Adil Yüksekyayla

Ahmet Aplak

Ahmet Uçar

Ayhan Kırcıoğlu

Ayhan Kökçü

Ayhan Yıldız

Erdal Hamarat

Feryadi Yörübaş

Furkan Doğu

Haşim Yıldız

İbrahim Akgül

İbrahim Aksakal

Mahmut Örnek

Murat Çığır

Mustafa Mehteroğlu

Mustafa Murat Aytekin

Ramazan Pulat

Reşit Karakaş

Samet Uçar

Sukan Ata

Telha Atalay

Yakup Polat

Yavuz Baba

İL DELEGELERİ (ASİL):

Adil Yüksekyayla

Ahmet Hulusi Kadıoğlu

Ahmet Uçar

Ayhan Kırcıoğlu

Ayhan Kökçü

Ayhan Yıldız 

Bilal Bilen

Emir Ali Odabaşı

Furkan Doğu

Hüseyin Bitiş

İbrahim Akgül

Kamil Kaya

Foto/Engin ÖDER- Haber : Murat İnci