Millet Kütüphanesi inşa ediliyor

Bahçelievler Belediyesi, kütüphane sayısını 12’ye çıkarıyor. Yeni Millet Kütüphanesi’nin temeli ise Soğanlı Mahallesi Füsun Yönder Anadolu Lisesi bahçesinde atıldı

BELEDİYE 21.11.2023 11:55:00 0
Millet Kütüphanesi inşa ediliyor

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapılacak olan Millet Kütüphanesi’nin temeli törenle atıldı. Soğanlı Mahallesi Füsun Yönder Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacak olan kütüphanenin temel atma törenine Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Kalkan, Göksel Erdem, AK Parti Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Furkan Şentürk, Soğanlı Mahallesi Muhtarı Seyfettin Kara katılım gösterdi.

’ÇAYLAR BİZDEN, KİTAP OKUMAK SİZDEN’

Törende bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “12. Kütüphanemizin temelini attık. 6+1 Teras kattan oluşacak. Kütüphanemizin 3. ve 4. katı Gençlik Geliştirme Merkezi olacak. 4 ayda yapımı tamamlanacak. Diğer kütüphanelerde olduğu gibi de çayını, poğaçasını vereceğiz. Bahçelievlerli öğrencilerimiz burada sınavlar öncesi ya da boş vakitlerinde ders çalışabilecekler, kitap okuyabilecekler. Kültürlerini geliştirecekler, ülkemize faydalı bireyler olarak yetişecekler” dedi. Bahadır, tüm kütüphanelere kayıtlı 72 bin öğrencinin olduğunu bunun yıl içinde giriş çıkışlarıyla beraber 160 bine ulaştığını paylaştı.