Muhtarlar Akademisi beğenildi

İstanbul’da görev yapan Muhtarlara yönelik İBB Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Fenerbahçe Üniversitesi işbirliğiyle iki gün süren eğitim semineri verildi

YEREL 15.09.2023 11:26:00 0
Muhtarlar Akademisi beğenildi

İstanbul’da görev yapan Muhtarlara yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Fenerbahçe Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen eğitim semineri iki gün sürdü.  Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu (TÜMFED) tam kadro bu seminere katıldı. İki gruba bölünen eğitimde İstanbul’un tüm ilçelerinde yer alan Muhtarlar, halkla iletişimle ilgili bilgi sahibi oldu. Florya İstanbul Planlama Ajansı’nda gerçekleştirilen seminere ikinci grupta yer alan Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Güngören, Bayrampaşa, Sultangazi, Zeytinburnu, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Bakırköy ve Şişli İlçeleri’nde yer alan Muhtarlar katıldı. Eğitim Semineri’nde Bahçelievler’den beş Muhtar yerini aldı.

‘MUHTARLAR DONANIMLI OLMALI’

TÜMFED Başkanı ve Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut, programın önemine değinerek, “Yerelden ve yerinde yönetimin en önemli unsurlarından Muhtarlar olarak böyle bir seminerin şahane olduğu inancındayız. Bu imkânı bize sağlayan İBB Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Fenerbahçe Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. İki günlük seminerde, Kamu Vatandaş İlişkilerinin Değişimi ve Katılımcı Demokrasi, Dönüşen Mahalle Yapısı ve Kapsacılık, Kent Kültürü, Kentsel Dönüşüm, Medya Yönetimi ve İletişim konularında çok değerli bilgiler elde ettik. Muhtarlar ne kadar bilgili ve donanımlı olursa vatandaşa o kadar güzel hizmetler sunacaktır” dedi.