Öğrencilere ‘Dijital’ karne hediyesi

Bahçelievler Belediyesi, yarı yıl tatiline giren öğrencileri, Online eğitim programı sunan platforma ücretsiz bir yıl ‘Premium Üyelik’ kartıyla ödüllendirdi

BELEDİYE 20.01.2023 10:40:00 0
Öğrencilere ‘Dijital’ karne hediyesi

Bahçelievler Belediyesi,  yarı yıl tatiline giren öğrencilere farklı bir karne hediyesi verdi. Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan ve ‘Pedegojik Sertifika’ sunan bir ‘Online Eğitim Platformu’na ücretsiz bir yıllık abonelik hakkı veriyor. Eğitim Paketi, Çocuk Zeka Oyunları’nı kapsıyor. Bu sayede öğrenciler, eğlenirken öğreniyor. Program öğrencilerin Sözel, Sayısal, İşitsel, Görsel ve Kinestetik (dokunarak öğrenme) becerilerine katkı sunuyor. Akıllı algoritmalarla desteklenen program, çocukların verdiği tepkiye göre akıllı içerikler ihtiva ediyor. Öğrencinin başarılı ve eksik olduğu alanlar ölçümleniyor ve sonrasında kullanıcı öğrencinin ekranına eksik yönlerini tamamlayacak oyunlar sunuluyor.

‘OKUL ÖNCESİ VE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ FAYDALANACAK’

Bahçelievler’deki tüm ilkokulda eğitim gören öğrencilere hediye edilen platforma üye olan öğrencilerin aktif veya geçirdikleri süre takip edilecek. Okullarda görev yapan öğretmenlere de verilen uygulama ile 10 farklı alanda eğitimler verilecek. 3 bin 600’den fazla bölümü ihtiva eden programda öğrenciler 90’dan fazla oyun oynayacak. Program okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine hitap ediyor. İnsan zihninin en fazla öğrenmeye açık olduğu zaman dilimindeki öğrenciler program sayesinde hem eğlenecek, hem öğrenecek.

‘ÇOCUKLAR SIKILMADAN ÖĞRENECEK’

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, çalışmayı ‘Stratejik Bir Öğrenme’ metodu olarak değerlendirerek, “Çocuklarımızın en hızlı öğrenme yaş aralıklarından biri de 6 ila 10 yaş arasıdır. Bu dönemde çocuklarımızı eğitime teşvik etmek çok önemli. Bir çocuğumuza ‘dersini yap!’ dediğimizde bu bazen sıkıcı olabiliyor. Ayrıca mobil alan birçok velimizin haklı önyargılarının olduğu bir platform. İşte tüm handikaplara karşın Premium Üyelik vereceğimiz uygulama, bu açıdan çok önemli. Çocuklarımızın hiç sıkılmadan oyun oynayarak öğrenme becerisi kazanacakları bir uygulama” dedi.