Online fidan dağıtımı

Bahçelievler Belediyesi “Milli Ağaçlandırma Günü’nde hem ağaç dikti, hem de online fidan dağıttı

BELEDİYE 13.11.2021 13:49:00 0
Online fidan dağıtımı

Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, “Milli Ağaçlandırma Günü"nde Bahçelievler Belediyesi, ağaçlandırma yaptı. Törende Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın yanı sıra; Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve Bahçelievler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Levent’te yer aldı.   

Ağaçlandırma seferberliği bilincini oluşturmak ve bunu geniş kitlelere ulaştırmak isteyen Bahçelievler Belediyesi, internet üzerinden başvuruda bulunan bin 500 vatandaşa fidan bağışı yaptı. Çeşitli türdeki fidanlara kavuşan ilçe sakinleri, istedikleri yere fidanları dikti.

BİN 500 FİDANLA GELECEĞİMİZ NEFES OLDUK

Bin 500 fidan ile “Geleceğe Nefes” olmak istediklerini Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Gelecek nesillerimiz için daha güzel bir Bahçelievler için çalışıyoruz. Yeşile ve doğaya güçlü yatırımlar yaparak ilçemizin her yerini fidanlarla buluşturuyoruz “dedi.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

“Geleceğe Nefes” kampanyası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonluğunda başlatıldı. Etkinlik ile Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı fidan dikme çalışması yapılıyor. Projenin ilk olarak uygulamaya konulduğu 11 Kasım Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 'Milli Ağaçlandırma Günü' ilan edildi.