Oyun sektörünün Bursa'daki lokasyonu oldu

Oyun sektörünün Bursa'daki lokasyonu oldu

TEKNOLOJİ 2.01.2022 13:18:49 0
Oyun sektörünün Bursa

Bursa'da ULUTEK Teknopark’ta faaliyet gösteren F13 Entertainment’in Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, güçlü altyapısıyla öne çıkan Bursa’nın oyun sektörü için çok cazip bir lokasyon olduğunu söyledi.

BURSA (İGFA)  - Türk oyun sektörü, rekor tutarlarda yatırım alarak küresel pazarda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Sektör hızla büyürken, oyun sektörünün Bursa’daki gelişiminin diğer illere kıyasla daha güçlü olması gerektiğini belirten F13 Entertainment Kurucu Ortağı Sefa Ertunç, 2022 yılında oyun endüstrisi ve ekosistemindeki gelişimin çeşitli yenilikler ile her zamankinden daha süratli olacağını vurguladı.

Dijital dönüşümün hızlanmasıyla birlikte yatırımcıların son dönemdeki gözdesi oyun sektörünün girişimci sayısı da giderek arttığına dikkati çeken Ertunç, Türkiye’de yeni yükselen oyun sektörünün büyüyerek uluslararası rekabet ortamına hazırlanması için yatırım ağının genişletilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Mobil Oyun Bootcamp mezunları olarak Doğukan Kürekci ve Sıtkıcan Ejder ile birlikte şirketimizi kurmaya karar verdiklerinde İŞKUR ve KOSGEB tarafından oldukça değerli destekler aldıklarını anlatan Ertunç, "ULUTEK’te firmamızı faaliyete geçirdikten sonra 11 kişilik ekibimiz ile mobil oyunlarımızı ulusal ve uluslararası pazara yönelik bir şekilde pazarlamaya başladık. Amacımız, ülkemizdeki dinamik teknolojiler ile 2022’de daha da büyüyecek olan oyun sektörünün rüzgârına yelken açarak ilerlemek” diye konuştu.