Özdemir: Dolar sadece para değil, silah ve sopadır

Mîllî Görüş Bahçelievler Buluşmalarının 2’incisi gerçekleşti. Her ay yapılan toplantının bu ayki konuğu ise Gazeteci-Yazar Halis Özdemir’di. Özdemir, Mîllî Görüş’le ilgili bilgiler aktarırken, dünya gündemine de değindi

POLİTİKA 22.11.2021 19:29:00 0
Özdemir: Dolar sadece para değil, silah ve sopadır

Mîllî Görüş Bahçelievler Buluşmalarının ikincisi Tokat ili Niksar ilçesi Kümbetli Köyü Dernek Merkezi’nde yapıldı. Mîllî Görüş’ün dünü ve bugününün konuşulduğu programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Halis Özdemir, Çobançeşme Mahallesi Muhtarı İrfan Günler, Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Reyhan,  Zafer Mahallesi eski Muhtarı Yunus Türk, İş İnsanı Muhammet Koç ve davetliler katıldı.

“TÜRKLER, EN KADİM, EN ESKİ BİR MİLLETTİR”

Gazeteci, Yazar ve aynı zamanda Televizyon Programcısı Halis Özdemir, Mîllî Görüş’le ilgili şu görüşlere yer verdi: “Mîllî Görüş demek milletin asli düşüncesi demektir. Bizler Müslümanız. Bizim asli düşüncemiz budur. Yani herhangi bir meseleyi tahkik ederken ya da çözüm üretirken İslam’ın çizdiği sınırlar içinde değerlendirmek demektir. İslam’ın perspektifiyle çözüm üretmektir. Türkiye’nin dünyada bulunduğu yeri bilmezseniz, bize neden saldırıldığını, bizimle niye mücadele edildiğini anlayamazsınız. Türk ne demek bunu anlamanız lazım. Türk tarihini bilmezseniz, bizim milletimizin sorumluluklarını anlayamazsınız. Eğer siz Ümmetin yardımına gitmezseniz bu sorumlulukla Ahirete gidersiniz. Mîllî Görüş Hareketi, merhum Necmettin Erbakan Hocamızın başlattığı bir harekettir. Türkler olmasaydı dünya tarihi yazılamazdı. Dünyada tarih olmazdı. Türkler, en kadim, en eski bir millettir. Dünyanın her yerinde mutlaka bir Türk’e rastlarsınız. Türkiye, Türkiye’den ibaret değildir. Bunu siz bilmeseniz bile, muhataplarınız çok iyi biliyor.”

MUSUL VE KERKÜK, TÜRK TOPRAĞIDIR”

“Dolar sadece para değildir. Dolar, silahtır, sopadır. Şu anda ülkemize karşı bir silah olarak kullanılıyor. Ama şunu iyi bilmek lazım. Türkiye’ye savaş açılmıştır. Savaş silahlarından biri de ekonomidir. Dış güçler, Türkiye’nin kabuğuna çekilmesini istiyor. ABD, Suriye’yi boşaltıp İsrail’e vermek istiyor. Buraları Yahudiler’in Kutsal Toprakları olarak kabul ediyorlar. Bu oyuna karşı çok dikkatli olmalıyız. Musul ve Kerkük, Türk toprağıdır. Buralarda çıkan petrol, Türkiye ihtiyacının çok üstündedir. Uluslararası anlaşmalara göre Irak’ın toprak bütünlüğü bozulursa, Türkiye, Kerkük ve Musul’u kendi bünyesine katar.”

“TÜRKİYE’NİN FAZLA İLERİ GİTMESİNİ İSTEMİYORLAR”

“Bizimle niye uğraşıyorlar? İşte bunun için uğraşıyorlar. Türkiye, bizim dediğimizi yapsın diyorlar. Türkiye, artık Afrika’yla ilgileniyor. Afrika, maden bakımından dünyanın en zengin bölgesi olmasına rağmen halkı fakirdir. Toprakları işlenmemiştir. Amerika, Afganistan’dan çekilirken Türkiye’nin sadece Havaalanına bakmasını istiyor. Neden? Çünkü Türkiye, Afganlı kardeşlerine gerçeği söyler. Bu da Küresel Güçlerin işine gelmez. Türkiye’nin fazla ileri gitmesini istemiyorlar. Bir taraftan Türkiye Havaalanı’na sahip çıksın istiyorlar, diğer taraftan Taliban’a Türkiye’yi ülkenizden çıkarın diyorlar. Bunlar iki yüzlüdür. Afganistan’da dünyanın en zengin Lityum madeni çıkıyor. Bunun bulunmasını istemiyorlar.”

JOE BİDEN’DEN ACI BİR İTİRAF

“Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden dedi ki: “Keşke Doğu Türkistan’ı Çin’e vermeseydik. Bu bir itiraftır. Doğu Türkistan’da çıkan petrol ve doğalgaz, 1.5 milyarlık Çin nüfusunun üçte birinin ihtiyacını karşılıyor.”

“MİLLİ GÖRÜŞ ŞUURUNA İHTİYAÇ VAR”

“Nerede bir fakir ülke varsa, İslam ülkesidir. Bunun nedenini sormadan bunun çözümünü bulamayız. Niye Müslümanlar hep fakir. Bütün İslam coğrafyasını sömürmüşler, her şeylerini çalmışlar. Bizim sofralarımızdan çalmışlar. Bizim enerjimizi çalmışlar. Gençler, Batı Medeniyeti denen şey diğer insanlardan çaldıklarıdır. Onun için diyoruz ki, gençlerin Mîllî Görüş Şuuruna ihtiyacı var.”

“ERBAKAN, ÖLDÜ MÜ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

“İsrail, Mısır’la Doğu Akdeniz’de anlaşma yapıyor. Elimiz böğrümüzde bekleyelim mi? Nasıl Mavi Vatan’ı savunmayalım. Kim kimdir? Bizi yönetenler ne söylüyorlar ne yapıyorlar? Buna dikkat edin. Merhum Erbakan Hocamız, Siyonistleri bize tam 40 yıl anlattı.  Öldü mü, Öldürüldü mü? Tabi ki muamma! Geçmişe bakarsak, zehirlenerek öldürülmesi mümkün görünüyor! Ülkemizin güzel insanları, her zaman birlik beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız var.” 

Kahvaltılı gerçekleşen program, toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.