Pandemi kurallarına uygun ‘Kurban Satış Alanı’

Bahçelievler Belediyesi, Kurban Bayramı satış ve kesim alanını hizmete sundu. Alanda 95 çadır yer alacak. HES Kodu ile alana giriş yapılacak ve vatandaşlara hijyen setleri verilecek

YEREL 18.07.2021 14:58:00 0
Pandemi kurallarına uygun ‘Kurban Satış Alanı’

Bahçelievler Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. 20 dönümlük arazi üzerine kurulan Kurban Satış Alanı’nda 1200 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvan satışa sunulacak. Alanda ise; 80 büyükbaş, 15 küçükbaş hayvan çadırı yer alacak. Kurban Satış Alanı’na gelecek vatandaşlara HES kodu sorgulaması yapılacak ve onlara hijyen setleri dağıtılacak. Kafeterya ve mescidin de olduğu alanda kurban satıcıları için duş yerleri oluşturuldu. Alanın girişinde, kurbanlıklarda olası bir hastalık durumu söz konusu olduğunda bir karantina çadırı yer alıyor.  

“SATICI VE ALICILAR BURADA BULUŞACAK”

Kurbanlık Satış Alanını ziyaret eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Amacımız komşularımızın dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirebilmelerine olanak sağlarken, bir yandan da kurban satışı için yurdumuzun değişik illerinden ilçemize gelen kurban satıcılarımıza en iyi ortamda satış yapabilecekleri fiziki ortamı oluşturmak. 1200 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvan burada alıcılarını bekleyecek. Satış alanı bulamakta zorlanan kurban satıcılarını da bekliyoruz. Alanımız gayet geniş ve hijyenik. Buraya gelen komşularımız için girişte koronavirüs tedbirleri uygulanacak. Girişte HES kodu sorgulama ve hijyen setlerimiz olacak” dedi.