Saadetli kadınlar: ‘Bir Çocuk Bin Dünya’

Saadetli kadınlar: ‘Bir Çocuk Bin Dünya’

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Saadet Partili kadınlar, fiziksel, cinsel şiddet gören, kaybolan ve aç kalan çocuklara dikkat çekti

Saadet Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Şirinevler Yürüyüş Yolu’nda bir stant açtı. ‘Çocuklarımız İçin Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz Fikir Duvarı’na ise kadınlar duygu ve düşüncelerini yazdı. ‘Bir Çocuk Bin Dünya’ mottosuyla Bahçelievlerli kadınlara seslenen Saadet Partililer, Türkiye’de 7,6 milyon çocuğun aç olduğunu dile getirdi. Programa Bağcılar ve Güngören Kadın Kolları da destek verdi.  

‘10 YILDA 40 BİN ÇOCUK KAYIP’

Açılan döviz ve pankartlarda ise şu ifadeler dikkat çekti: ‘Çocuğa şiddet toplumsal çürümenin sonucudur’, ‘Çocuklarımızı dijital bağımlılıkta kaybederken çözüm için ne yapılacak?’ ‘Eğitim sistemimiz çocuklarımızın başarısına mı, yoksa kaygılarına mı hizmet ediyor?’, ‘Çocuk yoksulluğu, yetişkin yoksulluğunun 2 katı’, ‘Bu düzen çocukları unuttu’, ‘Son 10 yılda 40 bin çocuk kayboldu. Bu ihmallerin hesabını kim verecek?’, ‘İki çocuk yan yana oturuyor. Biri aç, biri tok. İşte bu fırsat eşitsizliğidir.’

‘ÇOCUKLARA EĞİTİM PARALI OLMAMALI’

Saadet Partisi Bahçelievler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Demir, Türkiye ve dünyada çocukların yaşadığı sıkıntıları dile getirerek şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de 22 milyon 206 bin çocuk yaşıyor. Ülkemizde okula giden çocuk sayısı günden güne artıyor. Maddi durumu olmayan çocuklar ise çalıştırılmak zorunda kalıyor. Eğitimin paraya dönüştüğü bir sisteme hepimiz şahitlik etmekteyiz.” 

‘ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR’

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 itibariyle 22 milyon 206 bin 34 çocuk yaşamakta. Çocuklarımızın okullaşma oranlarının her yıl artması bizi sevindirmektedir. Engelli çocuklar, mevsimlik işçi ailelerinin çocukları, mülteciler ve azınlık grupları için esnek eğitim modelleri oluşturularak, uzaktan eğitim, hibrit sistemler ve mobil eğitim birimleri gibi yenilikçi yöntemler devreye sokulmalıdır. Çocukların sağlığı, eğitimi, sokakta yaşamaları, çalıştırılmaları, suça yönelmeleri, ihmal ve istismar edilmeleri, dışlanmaları gibi pek çok olumsuz sonuç küresel bir sorundur.” 

‘ÇOCUKLAR NARİN’DİR SAHİP ÇIKALIM’

“Son yıllarda çocuk sömürüsüne “Kid Fluencer” adı verilen yeni bir çocuk işçiliği de eklendi. Bu tehditlerin önüne geçmek için dijital dünyada çocukların haklarını koruyacak yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Şiddetin hâkim olduğu, güvenliğin sağlanamadığı ve yoksulluğun derinleştiği toplumumuzda maalesef en ağır bedeli çocuklarımız ödüyor. Yakın zamanda buna da örnek olarak Narin ve Şirin isimli kızlarımızı verebiliriz. Bir de bunlara daha dünyaya gözünü açar açmaz Yenidoğan Çetesi’nin pençesine düşen çocuklarımız eklendi. Türkiye’de son 8 yılda 126 bin çocuk kayboldu. Acil uyarı sistemleri ve ulusal bir veri tabanı oluşturulmalı, toplumsal farkındalık kampanyalarıyla aileler ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği artırılmalıdır.”