Sakarya Kaynarca'nın dev altyapı projesi ihaleye çıkıyor

Sakarya Kaynarca'nın dev altyapı projesi ihaleye çıkıyor

YEREL 26.01.2022 17:51:07 0
Sakarya Kaynarca

Kaynarca’da hayata geçirilecek yeni atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon hatları için ihale tarihinin belirlendiğini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Kaynarca’ya 40 kilometrelik kanalizasyon hattı ve hatla entegre olacak atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz. 24 Şubat Perşembe günü ihalesi gerçekleştirilecek. Dev altyapı yatırımının şehrimize, ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kaynarca’da inşa edilecek altyapı yatırımları için müjdeli haberi paylaştı. Proje çalışmaları tamamlanan ve ihalesi gerçekleştirilecek proje ile bölgenin altyapı geleceğini garanti altına alacaklarını ifade eden Başkan Yüce, 24 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek ihalenin ardından projede çalışmaların başlayacağını duyurdu. Arıtma tesisi ve tesise entegre olacak kanalizasyon hatları ile ilçede uzun yıllar atıksu sorunu yaşanmayacak.

Kaynarca Atıksu Arıtma Tesisinin 10 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Atıksu arıtma tesisi ile entegre olacak 40 kilometre uzunluğa sahip olacak kanalizasyon hatlarını da ilçemize kazandıracağız. Projemiz ile Kaynarca’da uzun yıllar atıksu sorunu yaşanmayacak. Kanalizasyon hatlarında toplanacak atıksular arıtma tesisimizde arıtarak doğal ortama bırakacağız. Çevreyi koruma altına alacağımız, şehrimizin doğal kaynaklarını koruyacağımız yeni yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.