Sempati Cafe’nin sempatik elemanları

Bahçelievler Belediyesi’ne ait Sempatik Cafe’deki 6 Down Sendromlu eleman çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor

BELEDİYE 23.10.2023 12:07:00 0
Sempati Cafe’nin sempatik elemanları

Bahçelievler Belediyesi’ne ait Sempati Cafe’de çalışan Down Sendromlular (6 kişi) hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de çalışarak terapi oluyor. İşletmenin neşe kaynağı olan Down Sendromlulara ilçe sakinleri de büyük ilgi gösteriyor.  Yağmur damlaları gibi saf ve temiz yürekleri olan Down Sendromlu elemanlar, işletmenin de en gözde çalışanları durumunda. 

‘BAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ’

Biz de Bahçelievler Express Gazetesi olarak Down Sendromluların Şefi Yasemin Turan’ın hikayesini dinledik. İşte Turan’ın anlattıkları: “Biz üç kardeşiz. İkizim var. O da Down Sendromlu. Babam inşaatçı, annem ev hanımı. İki sene önce Sempatik Cafe’de işe başladım. Teklifi ilk aldığımda mutluluktan havalara uçtum. Şu anda 6 arkadaş beraber çalışıyoruz. Ben onların şefliğini yapıyorum. Halimizden memnunuz. Ailelerimize maddi katkıda bulunuyoruz. Yarım gün çalışıyoruz. Basketbol ve voleybol oynamayı çok seviyorum. Bu sayede yaşamımı idame ettiriyorum. Benim gibi olan diğer kardeşlerimi dışarı çıkmaya davet ediyorum. Bahçelievler Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır’a bize bu imkanı sunduğu için şükranlarımı sunuyorum.”

GÜLEÇ YÜZLÜ DOWN SENDROMLULAR

Sempati +1 Cafe’de Yasemin Turan’ın yanı sıra Down Sendromlu Metin Erdem, Özgür Yakut, Ayça Sena Ersuda, Hasan Bekiç, Emirhan Aslan ve Hasan Bilgiç gibi isimler de çalışıyor. Fanatik bir Beşiktaşlı olan Metin Erdem’in tek hayalinin ise İstanbul’da bir Beşiktaş maçını tribünden izlemek. 

SEMPATİ +1 NE DEMEK?

Cana yakın, hoşa giden anlamına gelen Sempatik kelimesi ve ona ilave edilen +1  Down Sendromluları temsil ediyor. Bahçelievler Belediyesi de ilk açtığı sosyal tesise Sempati +1 Cafe ismini vererek bu insanlara iş olanağı sundu.