Şirinevler’e İstiklal Tramvayı

Bahçelievler Belediyesi tarafından hizmete sunulan elektrikli nostaljik görünümlü 100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı faaliyete geçti

BELEDİYE 18.12.2023 13:26:00 0
Şirinevler’e İstiklal Tramvayı

Bahçelievler Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı ring seferlerine başladı. Şirinevler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmete giren elektrikli tramvayın açılışını ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Belediye Meclis Üyeleri, Bürokratlar, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘İSTİKLAL CADDESİ DEĞİL ŞİRİNEVLER CADDESİ’

Bahçelievler halkının hizmetine sunulan elektrikli nostaljik görünümlü kırmızı renkli tramvay ücretsiz olacak. 40 yolcu kapasiteli tramvayın elektriğinin yüzde 20’si tavanına yerleştirilen güneş enerjisinden, yüzde 80’i de elektrikten sağlanacak. Şirinevler Meydanı ile Fetih Caddesi arasında günde 15 saat tur yapacak. 

‘SENSÖRLÜ DUBALAR TRAMVAYI TANIYOR!’

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki tramvaydan esinlenerek yaptırılan elektrikli tramvayda çift yönlü kontrol mekanizması bulunuyor. Aralarındaki fark ise mesafenin kısa olması. Tramvay yolunda bulunan dubalar ise tramvay yaklaşınca iniyor, uzaklaşınca tekrar kalkıyor. Denetimler de Bahçelievler Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından sağlanıyor. Olası kazaların önüne geçmek için denetimler de sıklaştırılmış görünüyor.