Tesisleşmeliyiz, yönetimi güncellemeliyiz

Bahçelievlerspor yeni sezon öncesi tesisleşmeyi ve yönetimi güçlendirmeyi planlıyor. Ayrıca Futbol Akademisi kurulması da hedefleniyor. Bahçelievlerspor’dan yeni sürprizler gelecek gibi görünüyor

SPOR 13.05.2022 12:01:00 0
Tesisleşmeliyiz, yönetimi güncellemeliyiz

Bahçelievlerspor, Süper Amatör Lig’de ilk sezonunda tarih yazdı. Baştan sona zirveden kopmadı. Klasman Grubu’nda da bu unvanını korudu ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) adını yazdırdı. Zorluklarla, güçlüklerle ve Levent Dilaver Başkan’ın ekibiyle birlikte tarihe not düşüldü. Cesur yürekli bir avuç insanın bir araya gelerek hikaye yazdığı Bahçelievlerspor Kulübü 2022-2023 sezonunda da yeni başarılara yelken açacak. Sportif başarının yanı sıra tesisleşmeyi önemseyen Yeşil-Beyazlı Yönetim, Futbol Akademisi kurmayı planlıyor. İlçedeki herkese rol model olması beklenen Bahçelievlerspor, Türk sporuna hizmet edecek gençleri vitrine çıkaracak. Bahçelievlerspor’un temellerinin atılmasına vesile olan Kulüp Başkanı Levent Dilaver, zorlu süreci Bahçelievler Express Gazetesi’ne anlattı:  

‘BİR DAİREDE ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ YAZDIK’

2021’in son aylarında Bahçelievlerspor Kulübü’nü devraldınız. Bu süreçte neler yaşadınız?

Zorlu bir dönemde başkanlık görevine geldim. Kulübü devir aldığımda sadece karar defteri vardı. Bunun dışında hiçbir şey yoktu. İlk olarak yönetimi oluşturduk. Akabinde kulübe bir daire tuttuk. Burada kulüp işlerini yürüttük. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla, futbolcu kardeşlerimizle ve teknik ekibimizle toplantılar gerçekleştirdik. Formalarımızı yıkadık ve kuruladık. Zorlu bir süreçten geçtik. Bu şartlara rağmen sportif başarı elde ederek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükseldik. Bu da kulüp tarihinde bir ilk oldu. Başarılarımızın devamı için mutlak surette tesise ihtiyacımız var. Yetkililerden acilen çözüm bekliyoruz.

‘MARKALAŞMA YOLUNDA İLERLİYORUZ’

Kulübün logosu neyi simgeliyor? Ve patentini aldınız mı?

Başkanlık görevine gelir gelmez kulübün eski logosuna veda ederek yeni logo tasarladık. Ayrıca Bahçelievlerspor’un patentini tescilledik. İşlemleri de ivedi şekilde gerçekleştirdik. Logomuzda da Türk bayrağı, bir kaplan figürü ve Yeşil-Beyazlı renkler yer almaktadır.

‘YÖNETİM KURULU’NDA GÜNCELLEMEYE GİDECEĞİZ’

Yönetim Kurulu’nu oluştururken nelere dikkat ettiniz?

İlk defa bir amatör spor külünün başkanlığını yürütüyorum. Koltuğa oturduğum ilk gün Bahçelievler halkına başarı sözü verdim. Başarının anahtarının da ekip ruhundan geçtiğine inandım. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızı da buna göre belirledim. Tabii bu 8 aylık periyotta Yönetim Kurulumuzdaki isimleri yakından tanıma fırsatımız oldu. Bazıları az, bazıları ise çok katkıda bulundu. Hayal kırıklığı yaşadığım isimler oldu. Yeni dönemde mutlak surette Yönetim Kurulu listemizi güncellememiz gerekiyor. Kısaca nitelikli isimleri kadromuza katmalıyız. Bu konuda aramıza katılmak isteyenler olabilir. Bu kişiler bizimle irtibata geçebilir. Paydaşlarımızın güçlü olması ve çoğalması BAL’da da bize başarı getirecektir.

‘İKİ RENKTAŞ KULÜBÜ TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRDİK’

Sizin kulübü devraldığınızda takım 1. Amatör Lig’deydi. Bu süreçte neler yaşadınız?

Evet doğru. İstanbul 1. Amatör Lig’de yer alan takımımızı Süper Amatör Lig’e yükselen Bahçelievler İdman Yurdu ile birleştirdik. İki kulübün renkleri de aynıydı. İki kulübü tek çatı altında topladık. Bahçelievler İdman Yurdu’nun ismini Bahçelievlerspor olarak değiştirerek sezona Süper Amatör Lig’den start verdik. Bu birleşme bize olumlu yönde yansıdı.

‘FUTBOLCULARIN BABASIYDIM’

Teknik heyet ve futbolcuları hangi kriterlere göre transfer ettiniz?

Öncelikle geçen sene Bahçelievler İdman Yurdu’nu çalıştıran Gürkan Soysal’ı Sportif Direktör olarak atadık. Soysal da birçok teknik direktörle görüşmeler gerçekleştirdi. En uygun ismin ve bizi başarıya götürecek kişinin Serdar Hoşhan olduğunu söyledi. Biz de kendisine inanarak Hoşhan’la sözleşme imzaladık. Soysal ve Hoşhan ikilisi de teknik ekipte yer alacak yardımcılar ve futbolcuları belirledi. Futbolcuları tercih ederken yeteneklerinin yanı sıra karakterlerine önem verildi. Ve böylece sezona adım attık. Takımımızda lig boyunca iyi bir arkadaşlık ve kolej ortamı vardı. Kısaca biz bir aile gibiydik. Ben onlara baba gibi davrandım. Onlar da evlatlık görevini yerine getirdi. Kendilerine teşekkür ederim. Sportif Direktörümüz Gürkan Soysal’a, Teknik Direktörümüz Serdar Hoşhan’a, yardımcılarına, ve futbolcu kardeşlerimize ayrıca teşekkür ederim.

‘FUTBOL AKLIMIZI KULLANDIK’

Süper Amatör Lig ve Klasman Grubu’nda neler yaşadınız?

Süper Amatör Lig’e 1 puanla başladık. Bu 1 puan bize ileriki maçların ateş fişeği gibi oldu. Arka arkaya galibiyetler aldık. Ligin sonuna kadar zirveden ve yarıştan kopmadık. Sadece İstanbul Mesudiye maçında taktiksel bir yenilgi aldık.  Bu yenilgi bizi Klasman B Grubu’na taşıdı. B Grubu’ndaki takımlar ayarımızın altındaydı. Bu nedenden dolayı tercihimiz B Grubu oldu. Klasman Grubu’na da sezona başlar gibi 1 puanla start verdik. Aslında senaryo aynıydı. Stratejimizi üst lige yükselmek adına kurmuştuk. Bunda da başarıya ulaştık. Klasman Grubu’daki Beylikdüzü ve İFA maçları bizim için bir kazaydı. Futbolda bu tür sonuçlar da alınabiliyor. Önemli olan bizim hedefe varmamızdı. Seneye de 3. Lig’i hedefliyoruz.

‘BAHÇELİEVLER’İN FUTBOLA AŞKINI GÖRDÜK’

İç ve dış saha maçlarında beklenen ilgiyi gördünüz mü?

İç saha maçlarına ilgi tabii ki vardı. Çünkü kendi evinizde oynuyorsunuz. Bahçelievler Stadı’nın konum itibariyle yakın olması ilgiyi de beraberinde getirdi. Biz yola çıkarken ‘Bahçelievler’i kucaklayan bir ekip olacağız’ demiştik. Bunu da gerçekleştirdik. Bürokratlardan, siyasilere, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcilerinden Esnaflara, kadınlardan gençlere varana kadar herkesi tribünlerde gördük. Bu da bize güç ve moral verdi. Destek veren Bahçelievlerspor sevdalılarına canı gönülden teşekkür ederim.

‘YENİ SEZON DAHA ZORLU GEÇECEK’

2022-2023 sezonu planlarınızdan biraz bahseder misiniz?

Sezonu BAL’a çıkarak tamamladık. BAL, daha da zor geçecek. Hem maddi olarak hem de manevi olarak güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü 7. Bölge’de 3 Grup olacak. Her grupta 10-11 takım yer alacak. Ve İstanbul dışına deplasmanlara gidilecek. Bu da artı bir maddi külfet getirecek. Bunun yanı sıra teknik heyet ve futbolcuların sigortaları ve maaşları her ay yatırılacak. Dolayısıyla maddi olarak zorlu bir süreç bizi bekliyor. Gerek Süper Amatör Lig, gerekse Klasman Grubu’nda nasıl zirvede yer aldıysak BAL’da da aynı yerlerde olmamız gerekiyor. BAL’da şampiyon olmak yetmiyor. Diğer iki grubun şampiyonuyla da tek maç usulü grup maçları oynayacağız. Burada başarılı olursanız 3. Lig’e çıkıyorsunuz. Bakıldığında 3. Lig’e giden yol kolay değil. Bunu biliyoruz. Hazırlıklarımızı ona göre yapmak mecburiyetindeyiz.

‘TESİSLEŞME FUTBOL AKADEMİSİ’Nİ GETİRECEK’

BAL’da tesise mutlak ihtiyaç var. Bununla ilgili girişimleriniz oldu mu?

Bu kulüp Bahçelievler’e aittir. İlçenin nüfusu ise resmi olarak 610 bindir. Gün içerisinde bu rakam 1 milyona merdiven dayıyor. Bahçelievler İlçesi de birçok firmaya ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un da gözbebeği bir ilçesidir. Adımıza ve şanımıza yakışır bir şekilde Bahçelievlerspor’a tesis kazandırma mecburiyetimiz var. Ben ve arkadaşlarım bu taşın altına elimizi koyduk. Bizim gibi elini, kolunu, gövdesini koyacak yol arkadaşlarımıza ihtiyaç duyuyoruz. Bahçelievler Kaymakamımız İlker Arıkan ve Bahçelievler Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır’ın gerekeni yapacağına inanıyoruz. Gelin hep beraber el ele verelim, örnek bir spor kulübünü birlikte inşa edelim. Gençleri Bahçelievlerspor çatısı altında toplayalım. Şanımızı, şöhretimizi, İstanbul’a, Türkiye’ye ve dünyaya duyuralım. Bahçelievler Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır’ın sporcu kişiliğinin olduğunu biliyoruz. Gençleri spora yönlendirmek için tesis konusunda imkanlar sunuyor. İnanıyoruz ki, Belediye Başkanımız Bahçelievlerspor’a da bir tesis kazandıracaktır. Eğer tesise kavuşursak, hemen ilk icraatımız bir Futbol Akademisi kurmak olacaktır. Futbol Akademisinde yetenekli Bahçelievler’de ikamet eden gençleri ortaya çıkaracağız.

‘SÜRPRİZLERE AÇIK OLUN’

Bu sezon sizden ve ekibinizden bir sürpriz gelebilir mi?

Geçen sene bildiğiniz gibi 1. Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e birleşme modeliyle adım attık. Yeni sezon öncesi ise Bahçelievler halkına sürprizimiz olabilir. Bizimle beraber yol yürüyecek güçlü, dirayetli, ekonomik durumu iyi olan arkadaşlar olursa, kendimizi yeni sezonda 3. Lig’de direkt görebiliriz. Bazı görüştüğümüz kulüpler var. Gereken destek sağlanırsa, hesaplarımız tutarsa Bahçelievler’den bir takım ilk defa profesyonel lige adım atacaktır.