TİP’li Atay: Sol İttifak kuruluyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Yenibosna’daki Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’ni ziyaret etti. Atay, gündeme ilişkin konulara değindi ve üçüncü bir ittifakın kısa sürede açıklanacağını söyledi

POLİTİKA 27.04.2022 14:37:00 0
TİP’li Atay: Sol İttifak kuruluyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’ni ziyarette bulundu. Gündeme ilişkin konulara değinen Atay, halkla buluştu. Atay’a Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın durumu soruldu. Atay, HDP ve sol partilerin içinde yer aldığı üçüncü bir ittifak çalışmalarında sona gelindiğini, bunun isminin de Sol İttifak olacağını duyurdu. ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sol İttifak olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verir misiniz?’ sorusuna ise tereddütsüz ‘Evet’ dedi. TİP’in Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 3 oy hedeflediğini ifade eden Barış Atay, AK Parti ve MHP’nin politikalarını ise eleştirdi.

‘Cem Evleri’nin ibadethane statüsüne kavuşmasını destekliyor musunuz’ sorusuna da Atay, “Hiçbir dini inanca devletin yardım etmesini desteklemiyoruz. Eğer diğer inançlara destek veriliyorsa, Alevilere de destek verilmeli. Yoksa Alevi kardeşlerimize haksızlık olur” diye konuştu.