Türk Dünyası'na Bursa'dan muhteşem gala

Türk Dünyası'na Bursa'dan muhteşem gala

GÜNDEM 27.01.2022 12:12:08 0
Türk Dünyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’da, yıl boyunca Türk kültürünü tanıtmaya yönelik düzenlenecek etkinlikler coşkulu bir gala konseriyle başladı. TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelen sanatçılar ile halk dansları ekiplerinin gösterileri, Bursa’da adeta görsel şölene dönüştü.

BURSA (İGFA) -  Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çalışan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) Kültür Bakanları Daimî Konseyi 38. Dönem Toplantısı’nda ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçilen Bursa’da, etkinlikler görsel bir şölenle başladı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye’nin kültür bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla 1993 yılında kurulan TÜRKSOY’un Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak belirlediği 10’uncu şehir olan Bursa, Türk dünyasının müzik ve danslarına ev sahipliği yaptı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen gala konserine; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Galaya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ata topraklarından gelen misafirlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yıl boyunca Bursa’ya yakışır pek çok etkinliğe imza atacaklarını dile getiren Başkan Aktaş,  etkinlikleri duyuracakları bursa2022.org internet sitesinin yayın hayatına başladığını da müjdeledi.

Geçmişten geleceğe uzanan değerlerden aldıkları ilhamla hazırlanan 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa logosunda olduğu gibi birlikte çok önemli kapıları açacaklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Bu kapı tarihe açılıyor, bu kapı geleceğe açılıyor, bu kapı kültür ve sanata açılıyor. Bu kapı sanayiye ve iş dünyasına açılıyor, bu kapı bilgiye ve değerlerimize açılıyor. Bu kapı İpek Yolu'na, ticarete ve turizme açılıyor. Bu kapı Türk dünyasının birliğine, beraberliğine, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun güçlenmesine açılıyor. Birliğimizin kavi ve daim olmasını diliyorum” dedi.

Renkli gecede, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa için bestelenen marş da davetlilerin beğenisine sunuldu.