Türkiye 4 yiğit evladını uğurladı

Gebze’de elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden dört yiğitten ikisi İstanbul’da, diğerleri de memleketleri Nevşehir ve Zonguldak’ta son yolculuğuna uğurlandı. Bahçelievler Belediye personeli Mehmet Akif Kaya’nın oğlu Murat Can

YEREL 30.11.2021 18:27:00 0
Türkiye 4 yiğit evladını uğurladı

İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH)’nın Teknoloji kampına katılmak üzere İstanbul'dan Bursa'ya giderken trafik kazası geçiren İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kaan Talip Tığlı ve Genç İHH Lise Sorumlusu Murat Can Kaya, İstanbul’da toprağa verildi. Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi ve Yusuf Taha Göktaş ise memleketlerinde son yoluculuğuna uğurlandı.

CENAZE NAMAZI FATİH CAMİİ’NDE KILINDI

Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını Fatih Müftüsü Hüseyin Baş kıldırdı. Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna, TÜMFED Genel Başkanı ve Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut ve kalabalık bir cemaat topluluğuyla birlikte aile yakınları katıldı.

BAHADIR, ACILI BABAYI TESELLİ ETTİ

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Belediye Personelinden Mehmet Akif Kaya’ya oğlu için başsağlığı diledi. Ön safta yer alan Bahadır, tabutu omuzlarken, acılı babayı da teselli etti.

TAZİYELER KABAKTEPE KÖYÜ DERNEĞİ’NDE

Bahçelievler’de ikamet eden Mehmet Akif Kaya, Gümüşhane’nin Köse İlçesi Kabaktepe Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nde taziyeleri kabul etti. Gözü yaşlı baba Mehmet Akif Kaya, oğlu Murat Can’ın idealist biri olduğunu belirterek, “Oğlum yardımsever biriydi. Ülkemize faydalı olacak bir evlattı. Milli ve manevi değerlere düşkün, vatanını, milletini seven biriydi. İHH’da gönüllü olarak çalışıyordu. İnsanlara dokunabilmek, yardım edebilmek en büyük hayaliydi. Takdiri İlahi, ömür buraya kadarmış. Beni arayan soran, cenazeye katılan, taziyede bulunan tüm dostlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Ebediyete uğurlanan gençlerin görevleri, isimleri, yaşları ve defnedildikleri yerler şu şekilde:

İstanbul İHH Liseler Sorumlusu Murat Can Kaya (21) /Gümüşhane-İstanbul Bağcılar Kirazlı Mezarlığı

İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kağan Talip Tığlı (25)- İstanbul Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı

Yedihilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş (22) -Zonguldak Ereğli Kepeztepe Mezarlığı

BAYKAR Uçak Mühendisi (İHA, SİHA performans ve analiz takım lideri), İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi (26) -Nevşehir Merkez Taşlıbel Mezarlığı