Usta tiyatrocu Kenan Işık, Hakka yürüdü

Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Kenan Işık, hayatını kaybetti. Işık, 10 yıldır bilinci kapalı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyordu

GÜNDEM 29.07.2024 11:19:00 0
Usta tiyatrocu Kenan Işık, Hakka yürüdü

Ünlü tiyatrocu ve devlet sanatçısı Kenan Işık hayatını kaybetti. 2014 yılında beyin kanaması geçiren ve bilinci kapalı olarak bitkisel hayata giren Işık, sevenlerini hüzne boğdu. ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışma programıyla hafızalara kazınan Kenan Işık, başarılı çalışmalarıyla iz bıraktı. Ünlü tiyatrocu, ‘Dadı’ dizisiyle de gönüllerde taht kurdu.

KENAN IŞIK KİMDİR?

Yusuf Kenan Işık, 1947 yılında Malatya, Yeşilyurt’ta dünyaya geldi. Orta okul yıllarında tiyatro eğitimine başladı. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Sanat kariyerinde tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği ve Senaristlik yaptı. 42 yıllık sanat hayatında beyefendi kişiliği ve kibarlığıyla tanıdığımız usta tiyatrocu, bir dönem gazetecilik de yaptı. Işık, 2005 yılında kısa bir süre Star Ana Haber’i sundu. Beril Işık’la 1981 yılında evlenen Kenan Işık’ın Ahmet ve Mehmet adlarında iki oğlu bulunuyor.

Bu arada Kenan Işık'ın cenazesi 31 Temmuz'da Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.