Vatan Partisi'nden sorunlara çözüm önerisi

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Bahçelievler’de katıldıkları programda ülke sorunlarına değindi

POLİTİKA 14.10.2021 20:02:00 0
Vatan Partisi

(Mustafa Yılmaz İlter- Cem Dikmen- M. Ümit Şuvak)

Vatan Partisi (VP) Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Abidin Pak Öğretmen Evi’nde gündeme ilişkin konular hakkında bir toplantı tertipledi. Kahvaltılı programa Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ümit Şuvak ve partililer katıldı. AK Parti ve CHP’den birer temsilci de programda yer aldı.

Vefatının 2. Yıl dönümü dolayısı ile Tümamiral Soner Polat’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, şunları söyledi: “Ülkemizi önümüzdeki aylarda zor günler bekliyor. Ekonomik saldırılarla karşı karşıya kalabiliriz. Ortak çıkarlarımız konusunda birlikte hareket etmeliyiz. Bağımsızlığımız uğuruna can ve kan verdiğimiz ülkemizi kalkındırmak için bir an önce üretim devrimi gerçekleştirmeliyiz. Küçük ve Orta ölçekli esnafları desteklemeliyiz.”

“HEDEF EKONOMİMİZİ ÇÖKERTMEK”

“Partimiz Türkiye genelinde gelecek aylarda üretim devrimi kurultayları tertipleyecek. Bu kurultaylarda ekonomik kalkınma ve enerji krizleri masaya yatırılacak. Avrupa Enerji krizi ile karşı karşıya. Aynı sıkıntılarla karşılaşmamak için AK Parti hükümetinin Rusya ve İran’la iş birliği yapması gerek. Mavi Vatan konusunda ise asla taviz verilmemelidir. Bildiğiniz gibi 2019 yılının Temmuz ayında darbe girişiminde bulunuldu. Bunu yapanlar da Amerika’nın uşaklığını yapan FETÖ’cülerdi! Çok şükür başaramadılar. İçimizde Atatürkçü görünümlü Amerikancılar, ekonomimizi hedef alacaklar. Dikkatli olalım.”

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER YOK OLUYOR”

“Ayrıca dijital platformlarda yayınladıkları dizi ve filmlerle Türk toplumunun milli-manevi değerlerini hedef almaktalar. Vatandaşlarımız bu konuda uyanık olsunlar.”

“DEMİR, ÇİMENTO VE ÇELİK FİYATLARI SABİTLENMELİ”

“Olası bir İstanbul depreminde 100 bin binanın hasar görmesi öngörülüyor. 5-6 milyonun öleceği tahmin ediliyor. Bunun ülkeye maliyeti ise 1 trilyon civarında. Deprem gerçeği ile baş başa kalmamak için binaların yenilenmesi gerekiyor. Eğer bu günden itibaren binaları yenilersek, ülke ekonomisine maliyeti 250 milyar. Yani hasarın ülke ekonomisine vereceği maliyetin 4’te biri. Dönüşümün hızlanmasını isteniyorsa, demir, çimento ve çelik fiyatlarını sabitlenmesi gerekir. Zaten Türk müteahhitleri inşaat sektöründe dünyada 1. sırada. İşleri kolaylaştırmalı.”

“MODEL BELLİ, SADECE YETKİ İSTİYORUZ”

“Partimizin hedefine gelince; 2023 yılında iktidar olmak. Buna yönelik çalışmalarımızı planlı programlı yürüteceğiz. Üreten Türkiye, Birleşen Türkiye’yi modelini hep birlikte hayata geçireceğiz. Çalışmaları hayata geçirmek için milletimizden yetki istiyoruz.”

“DÖVİZ KURU TAVİZLER VERİRSENİZ, DÜŞER!”

“Vatan Partisi olarak vatandaşlarımızı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz” diyen Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, “Bizler Aydınlık Gazetemizde sorunları gündeme getiriyoruz. Şuana kadar ne yazdıysak, hepsinde haklı çıktık. Bundan sonrada böyle devam edeceğiz. AK Parti içindeki Amerikan yanlısı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi isimleri deşifre ettik. AK Parti, bizim sayemizde Amerikancılardan temizlendi. Şuanda AK Partiye vatanseverler hakim durumda. Artık Dünya’da Amerikan politikalarının işlemediğini görüyoruz. Çin ve Rusya gibi ülkeler de toparlandı. Almanya- Fransa NATO’ya karşı alternatif ordu kurmayı planlıyor. Amerika’nın ne Latin Amerika, ne Küba, ne Venezüella, ne Suriye, nede Afganistan da sözünün geçmediğine şahit olduk. Ülkemizin en zayıf noktası ekonomisi. Bunu da bildikleri için döviz kurunun yükselmesini istiyorlar. Pes etmemeliyiz. Suriye’nin Kuzey’inden çıkarsak, Kuzey Kıbrıs’tan, Mavi Vatan’dan vazgeçersek döviz kuru anca öyle düşer. Türk Milletini canını verir, kanını verir ama bunlardan vazgeçmez. Milletimiz nasıl kurtuluş savaşında bunlara geçit vermediyse, yine de vermeyecektir. HDP’ye gelince; mutlak suretle kapatılmasını gerekir. Kapatılmaması için Atatürkçü geçinen Amerikancılar, algı operasyonlarına devam edecektir. Kararlı olmazlıyız. 50 yıllık, 100 yıllık politikalardan vazgeçmemeliyiz. Vatan Parti’mizin çözüm üreten politikalarını uygulamalıyız.” dedi.

Bu arada Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ümit Şuvak, Bahçelievler'e teşrif eden Cem Dikmen ve Mustafa Yılmaz İlter'e teşekkür etti. 

Foto/Haber: Engin ÖDER