Yeni icatların adresi: İstanbul Bilim Şenliği

(TÜBİTAK) 4007 Bilim Destekleme Programı kapsamında en çok projesi kabul gören ve İstanbul genelinde 1. Sırada yer alan Bahçelievler’de ‘İstanbul Bilim Şenliği” düzenleniyor

EĞİTİM 15.10.2021 14:27:00 0
Yeni icatların adresi: İstanbul Bilim Şenliği

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Destekleme Programı kapsamında desteklenen “İstanbul Bilim Şenliği” başladı.

Bahçelievler İTO Bilim ve Sanat Merkezi Bahçesinde 3-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ‘İstanbul Bilim Şenliği’nin açılışını; İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Helin Görgül, AK Parti Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Nevzat Arslanyılmaz, CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri Temel Polat, Sait Akkuş, Kızılay Bahçelievler Şube Başkanı Sadullah Hazar, Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürü Serap Sarıhan Akkum ve öğretmenler birlikte yaptı.

BİLİM ŞENLİĞİNDE NELER VAR?

74 atölye, 7 stant, 4 sergi bulunuyor. Bilim Şenliğini ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ziyaret edebilecek. Ayrıca şenlik kapsamında 7 seminer de verilecek.

NE AMAÇLANIYOR

Katılımcıların bilimsel ve teknolojik gelişmeleri; yerinde görme, düşünme ve hayata geçirme becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Sanat ve doğa arasındaki bağı güçlendirerek, özgün tasarımlar ortaya koymasına da hedefleniyor.