Kolonlar patladı, kimse umursamadı!

Ahmet Yesevi Caddesi’nde bulunan bir apartmanın zemin kolonlarının patladığı ve büyük tehlike altında olduğu objektiflere yansıdı

YEREL 4.06.2024 15:25:00 0
Kolonlar patladı, kimse umursamadı!

Bahçelievler, Ahmet Yesevi Caddesi’nde bir binanın kolonlarının çatladığı ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu görüldü. En alt kattaki iş yerinde kiracı olarak bulunan İstanbul Çadır Branda Sahibi Zeki Yalçın da tehlikeyi fark ederek başka yere taşındı. Binadakileri ve dükkan sahibini uyaran Yalçın, apartmanın ayakta zor durduğunu ispatladı. Binanın kolonlarının patladığı ve deniz kumundan yapıldığı da tespit edildi. 

‘KOLONLARI ONARMAM İSTENDİ, REDDETTİM’

İvedi bir şekilde başka yere taşınan Zeki Yalçın’a mal sahibi, patlayan kolonları ve çatlayan yerleri onarmasını istedi. Bunu reddeden Yalçın, “İnsanların canıyla oynuyorsunuz. Buranın tamiri söz konusu olamaz. Binanın acilen yıkılması gerekiyor. Yakın zamanda Küçükçekmece’de böyle bir bina kendiliğinden yıkıldı ve bir kişi öldü. Aynı risk burada da söz konusu. Hiç ders almıyor musunuz? İnsanların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Bahçelievler Belediyesi yetkililerinin duruma el koymasını bekliyorum. Aksi taktirde dükkanı onarıp kiraya verecekler. Şayet burası yıkılmazsa, depremi beklememize gerek yok. İlerleyen günlerde bu bina kendiliğinden yıkılabilir. Zaten biz buradayken yağmur yağdığında da su baskınları ile karşı karşıya kalıyorduk. Dere yatağı olduğu için zemin de sağlam değil. Biz uyardık. Vatandaş olarak vazifemizi yerine getirdik. Sorumluluk yetkililerindir” dedi.