‘YRP gelecek, sıkıntılar bitecek’

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi. Ekonomik krizin sorumlusunun iktidar, çözümün ise YRP olduğunu belirti

POLİTİKA 4.07.2022 15:12:00 0
‘YRP gelecek, sıkıntılar bitecek’

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, iktidarın politikalarını ve muhalefetin 6’lı masasını sert dille eleştirdi. Türk, parti politikalarının ülkeyi kalkındıracağını, 2023 seçimlerinde sürpriz yapacaklarını paylaştı. İşte Türk’ün ekonomi, siyaset ve genel gidişatla ilgili söyledikleri:

‘AİLELER SOSYAL YARDIMLA AYAKTA’

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre ülkemizde geçen yıl 11 milyon 362 bin insan gıda yardımı, 5,7 milyon hane de sosyal yardım aldı. Geçtiğimiz kış 4 milyon haneye doğalgaz ve kömür yardımı yapıldı. 9,5 milyon insan Genel Sağlık Sigortasını ödeyemedi. 141 bin çocuk ailesi bakamadığı için devlet desteği almak zorunda kaldı. Tarımsal desteklere 25,8 milyar, faize ise 300 milyar lira ayrıldı. Akaryakıt zamları köylüyü, şehirliyi, esnafı zor duruma soktu. Elektrik, doğalgaz gibi zamlar da cep yaktı. Asgari ücretli zamlar yüzünden geçim sıkıntısına düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanki ülkede her şey iyi gidiyormuş gibi ‘Vicdansızlık yapmayın. Aç kalan falan yok.’ İfadelerini kullandı. Madem öyleyse 11 milyon insana neden yardım yapıldı? Bahçelievler’e gelince. İndirimli ekmek kuponları dağıtıldı. Aç kalan yoksa neden gıda ve sosyal yardımlar yapılıyor?”  

‘KALKINMAYA DEĞİL, FAİZE PARA HARCANIYOR’

“Döviz kurundaki dalgalanmalara karşı Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi hayata geçirildi. Aslında bu ucube sistem tam bir faciaydı. Yani dolar şu anda 12 liradan 17 liraya çıktı. Bu da demektir ki, 250 milyar lira boşa gitti. Nur topu gibi bir maliyetimiz oldu. Kısaca 300 milyar lira faize, 250 milyar lira ise Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabına aktarıldı. Kısaca buhar oldu.”

‘6’LI MASA BU ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEK?’

“6’lı Masa’da kimlerin olduğunu herkes iyi biliyor. Masanın etrafında Başbakanlık, Ekonomi, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları yapmış isimler de var. Geçmişte bu insanların bu ülkeye ne faydası oldu? Daha kendi aralarında mutabık kalamayan isimler ülkeyi nasıl yönetecek? ‘İktidar gitsin de ne olursa olsun’ düşüncesiyle hareket eden Millet İttifakı Temsilcileri, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüşü görüşüyorlar. Enerjiye, akaryakıta gelen zamları geri çekebilecekler mi? Planları, çözüm önerileri var mı? Görünürde yok. Masadakilerden hiçbirinin, ülkenin hangi meselesini nasıl çözüleceğine dair projelendirilmiş çalışmaları yok. Kaynak paketleri yok. Bu ekonomik krize nasıl çözüm bulacaklarına dair bir proje ortaya koyamamaktadırlar.”

‘2023’TE SÜRPRİZE HAZIR OLUN!’

“Yeniden Refah Partisi, ne iktidar, ne de 6’lı Masa gibi olmayacak. Laf değil, icraat yapacak. Makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışacak. Yeniden doğuşu Yeniden Refah Partisi ile yaşatacak. 2023 seçimlerinde Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’la beraber iktidara yürüyecek. Faize giden paraları bu ülkenin vatandaşlarına harcayacak. Tarımda, Sanayide, iç ve dış politikalarda destan yazacak. Huzur ve refah sağlanacak. Milli kaynaklar çarçur edilmeyecek. Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek. Gelir adaleti sağlanacak. Adil Düzeni hayata geçirecek. Seçime kadar var gücüyle çalışacak. Değişim ve gelişimi yaşatacak. Destek ve katkılarla beraber 2023’te iktidar olacak.”