Zeki öğrencilerden bilimsel projeler

Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte geliştirdikleri projeleri görücüye çıkardı

EĞİTİM 25.05.2022 18:31:00 1
Zeki öğrencilerden bilimsel projeler

TÜBİTAK 4006 Bilim ve Destekleme Fuarı’nda Yenibosna Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları projeleri sergiledi. Okulda düzenlenen fuara Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Şahin, Okul Aile Birliği Başkanı Besime Bayraktar, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte geliştirdikleri projeleri inceleyen Çıkrıkçı geçer not verdi. Fuarda sergilenen ‘Akıllı Ev’ ve ‘Otomatik Sulama Sistemi’ gibi projeler göz kamaştırdı.

‘BİLİME HÜKMEDEN DÜNYAYA HÜKMEDER’

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, “İncelediğimiz projelerin hepsi bir hayalin sonucu. Yani ilk adım. Büyük olsun küçük olsun bu çalışmaların hepsi bir anlam ifade ediyor. Çok farklı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Değişime ve dönüşüme ayak uyduramazsak, yönetilen bir devlet ve tüketen bir toplum oluruz. Ürettiğimizi satmalıyız; hem biz kazanmalıyız hem de devlet kazanmalı. Baktığımızda ilim ve teknolojiye sahip olan ülkeler dünyayı yönetiyor. Onun için de her türlü çalışmanın içinde yer alarak kendimizi ispatlamamız ve ülkemizi güçlü geleceğe taşımamız lazım.” dedi.

Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Şahin, öğrencilerinin yaptığı projelerden gurur duyduklarını dile getirdi.